Er du usikker på hvilken forsikring du bør velge på din bilforsikring? Her får du vite alt du bør tenke på og hva som dekkes slik at du kan ta et valg selv. Trafikkforsikringsavgiften som tidligere het årsavgift betales nå via din bilforsikring og legges til på fakturaen du får av ditt forsikringsselskap. Dette er en avgift som går direkte til staten uten noen forttjeneste til forsikringsselskapet og er ikke et fordyrende mellomledd. Fordelen er at du nå betaler trafikkforsikringsavgiften for faktiske dager du eier kjøretøyet og ikke for et eller halvt år av gangen. Ansvarsforsikring Med noen få unntak er alle bileiere pliktige til å tegne ansvarsforsikring på biler som er i bruk, slik det står i bilansvarsloven paragraf 15. Ansvarsforsikringen er ment å dekke enhver skade som bilen gjør på sine omgivelser. Dette kan være skade på andre biler i en kollisjon, bygninger, mennesker og dyr. Skadene kan bli meget store, for personskader snakker vi fort om mange millioner kroner. Ansvarsforsikringen har ingen egenandel. Det er også inkludert rettshjelp i en ansvarsforsikring i forbindelse med advokatbistand i en tvist. Du må derfor sørge for å tegne forsikring på den bilen du har kjøpt før du henter den, hvis ikke vil du kunne bli ansvarlig for skader som oppstår. Tenk om noe skulle skje på veien hjem etter at du har kjøpt bilen! Delkasko
Ved delkasko får du ansvarsforsikring, men du får også dekket skader som skyldes brann, tyveri, glasskader og i tillegg veihjelp. Egenandel på veihjelp er ofte 500 kr, mens egenandel på glass varierer fra 0-2000 kr. Nemi forsikring gir deg gratis rep. av rute, men må den byttes grunnet skaden koster det deg kun 1500 kr i egenandel dersom du bruker en av våre samarbeidspartnere som er Hurtigruta carglass og Riis bilglass. Kasko ( inkludert delkaskoelementene) Kaskoforsikring dekker skader på egen bil. Nyere biler bør ha en slik forsikring. Når bilen blir eldre og har en mindre verdi kan det bli en vurderingssak om man skal ha en hel eller delvis kaskodekning. Du kan ofte velge leiebil inkludert i denne dekningen. Det vil si at uansett om det er din eller motpartens feil så stiller selskapet ditt med leiebil. Velger du dette i Nemi forsikring får du inntil 15 dager med leiebil gjennom din kaskoforsikring. Dersom du er uheldig å møter på en elg eller annet viltdyr, vil skadene på kjøretøyet dekkes av din forsikring. Husk å kontakte viltnemda/politiet slik at du unngår bonustap på en slik skade. Eksempler på skader som vil dekkes under kasko er: Utforkjøring, parkeringsskader, hærværk, påkjørsel, "rygget på" skader osv. Egenandel på skadene varierer fra 3000-12000 kr ( du velger selv hvilken egenandel du ønsker) Superkasko( extra, pluss, topp osv ) Ønsker du å utvide din kaskoforsikring kan du i de fleste selskap velge en toppdekning. Da omfatter den ofte utvidet leiebil, gratis veihjelp, motor/girskader, tap av bilnøkkel osv. En utvidet bilforsikring i Nemi gjelder til bilen er 12 år eller har passert 200000 km. Vi kan forhandle frem en god pris til deg på din bilforsikring. Har du ikke for vane å ha mye skader vil det være store muligheter for at vi kan få til en svært hyggelig pris for deg. Visste du at med vår super bilforsikring så er du dekket for motor og girskader helt til bilen er 12 år eller har passert 200000 km. Dette er en av markedets beste bilforsikringer. Har du 3 forsikringer eller flere hos oss, gir vi deg også 4000 kr fratrekk egenandel ved 1. skade som måtte oppstå under ditt kundeforhold. Superforsikring på bil gir deg også en rekke andre utvidede dekninger som ikke ligger i kaskodekningen. Er du uheldig å mister eller blir frastjålet bilnøkkelen din så dekkes denne for inntil 10000 kr med en egenandel på 1000 kr. En ny bilnøkkel koster alt fra 1500 kr og opptil 8000 kr. Vår superforsikring gir deg også følgende dekninger: Gratis veihjelp, høyere dekning på ekstrautstyr, skade på motor etter feilfylling av drivstoff, leiebildekning inntil 63 dager ved skade som er forårsaket av andre eller deg selv, nybil garanti 0-3 års gamle biler mm. En superforsikring koster ikke så mye som man skulle tro selv om den er svært omfattende. Ta kontakt med oss for et prisforslag.
Visste du at med Nemi reiseforsikring så har du dekning for skade på tennene dine etter en ulykke som skjer utenfor hjemmet. Du trenger ikke være på ferie, men i det du forlater døra hjemme og ulykken skjer, så gjelder din tannskadedekning. I disse El-sparke sykkel tider så opplever vi at mange er uheldige og går på tryne rett og slett. Og da kan det fort gå utover tennene dine. En typisk tannskade der du må reparere ei tann eller to kan koster fra 2000 kr og oppover. Nemi reiseforsikring dekker tannskade etter ulykke for inntil 25000 kr inntil 2 år etter at ulykken oppsto, uten egenandel. En reiseforsikring koster fra 1350 kr i året. Du kan velge mellom enkeltperson, familie, Europa eller Verden. Nemi reiseforsikring er svært omfattende.
Ønsker du et tilbud fra oss på dine forsikringer? Be om tilbud og motta på mail Fristen for å ta opp båten på land er i Nemi Forsikring 15. okt om du har krysset av for at båten blir tatt på land på vinteren. Dersom du ønsker å benytte båten mellom 15 oktober og 2 februar må du melde fra til din faste kontakt person eller sende en mail til [email protected]. Så unngår du en ubehagelig overraskelse dersom du skulle være uheldig å få en skade ved bruk av båten i denne perioden. Dersom du har sagt i fra på forhånd at du ønsker å benytte båten i hele sommer kan du selvfølgelig se bort i fra denne blogg posten!
Vi håper du har hatt en super båtsesong i sommer! Den Norske vinteren byr på utfordringer for rørsystemer i hus og hytte; uansett om det er nytt eller gammelt. Vann har et frysepunkt på 0 grader og man skal ikke langt ut i november før målestokken viser minusgrader. Når vann blir til is utvider det seg med 10% på grunn av avstanden økes mellom molekylene. Det kan da lett utvikle seg ispropper i rørene som skaper sprekker og igjen lekkasjer når proppen løsner. www.skikkeligrorlegger.no har kommet med flere råd til hvordan man kan unngå vannskader på vinteren. Dette må du huske på før du stenger vinterhytta • Steng vannet. Dette kan ikke sies ofte nok. Å stenge vanntilførselen til eiendommen er den enkleste og raskeste måten å beskytte bygninger og eiendeler mot vannskader. • Åpne alle kraner og la vannet som ligger inne i rørene slippe ut. Da tømmer du systemet samtidig som trykket avlastes hvis frosten kommer. Det er umulig å få det helt tørt, men ved å slippe så mye vann som mulig ut av rørene reduserer du omfanget av skadene dersom uhellet skulle skje. • I moderne blandebatterier på servanter og dusjer finnes ofte kroker og kriker hvor vann kan samle seg. Skru gjerne batteriet helt løst fra vask eller vegg og rist ut de siste dråpene. • Oppvarming. Det strider kanskje mot ideen om å spare strøm, men det er billigere å holde en lav innetemperatur enn å reparere skader som følge av frost. En kald høstdag kan volde mye skade, selv om hovedvanntilførselen er stengt. Det skal til en hver tid være minst 10 grader innendørs, det beskytter også mot rått og fuktig inneklima. • Hell frostvæske i vannlås og toalettskål, slå av og tøm eventuell vannpumpe og vannbereder. Gå over alle rørføringer og se etter tegn på sprekker eller misfarging. Har du mistanke om at noe er i ferd med å ryke, ta kontakt med en skikkelig rørlegger som kan hjelpe deg å vurdere risikoen. • Reiser du mye mellom hjem og hytte – også utenfor sesong, bør du vurdere å få en rørlegger til å montere en automatisk vannstoppventil, en såkalt Smartstopp. Dette er en vannstoppventil som skrus av og på ved hjelp av en enkel bryter. Trådløse følere oppdager eventuelle lekkasjer og kan stenge vannet automatisk selv om vannet er koblet til. En alarm varsler om problemet. Videre er Smartstopp en billig forsikring mot vannskader som kan oppstå mens du er i skibakken eller sitter i solveggen. • Tilsyn. Vannskader vokser seg store over tid. Ved jevnlig tilsyn sikrer du at potensielle skader ikke får utvikle seg til uønskede svømmebasseng. Gå nøye over alle synlige rør og se etter sprekker eller tegn på lekkasjer, fuktskader og lignende. Der det er benyttet rør-i-rør-system må fordelerskap og området rundt veggehengt toalett også undersøkes. • Vurder om det kan være lurt å inngå en vedlikeholds- eller tilsynsavtale med en lokal rørleggerbedrift Å overlate ansvaret til fagfolk gir trygghet. |
Om bloggenDenne bloggen handler om oss, kundene våre og forsikring generelt Arkiv
January 2020
Kategori
All
|